Dušené kedlubny s vejcem a brambory
od 10. měsíce

Ingredience:
kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství)
voda
kojenecké mléko
olej/máslo
vejce
Postup přípravy:
Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Brambory přidejte ke kedlubnu a uvařte do měkka. Přidejte přiměřené množství kojeneckého mléka. Uvařenou zeleninu propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny.
Tip:
Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části.
Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Připravený pokrm není možno mrazit.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
strie
Poslední příspěvek: 23.4.2025 v 10:21
kremy na ekzem
Poslední příspěvek: 23.4.2025 v 10:20
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37