Kuřecí rizoto s kukuřicí, mrkví a hráškem
od 10. měsíce

Ingredience:
kuřecí maso
1 lžíce rýže
kukuřice, mrkev, hrášek (zhruba ve stejném poměru)
voda
olej/máslo
Postup přípravy:
Omyté kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a dejte vařit do vody spolu s opláchnutou kukuřicí a hráškem. Mrkev oloupejte, omyjte, nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k zelenině a masu. Vše uvařte s pár kapkami oleje nebo kouskem másla do měkka. Zároveň uvařte do měkka rýži. Uvařené kuřecí maso se zeleninou a částí vody rozmixujte nebo rozmačkejte a poté přimíchejte rýži. Rizoto můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
strie
Poslední příspěvek: 23.4.2025 v 10:21
kremy na ekzem
Poslední příspěvek: 23.4.2025 v 10:20
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37