Rýžový nákyp s jablky
od 10. měsíce
Ingredience:
rýže
voda
kojenecké mléko
máslo
jablko
Postup přípravy:
Rýži propláchněte a dejte vařit do většího množství vody. Když je rýže uvařená, slijte vodu a přimíchejte kojenecké mléko v odpovídajícím množství. Nechte chvíli stát, aby rýže nasákla mléko. Omyté a oloupané jablko nastrouhejte na hrubém struhadle. Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte polovinu rýže, pak vrstvu nastrouhaných jablek a nahoru opět rýži. Rýži zalijte trochou rozpuštěného másla. Jablka můžete podle chuti dítěte mírně přisladit nebo jemně posypat skořicí. Dejte zapéct do trouby.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
kojenecká lahvička se jménem
Poslední příspěvek: 27.1.2025 v 15:19
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 5.1.2025 v 13:36