Jehněčí s mrkví, hráškem a bramborem
od 8. měsíce
Ingredience:
jehněčí maso
mrkev, hrášek, brambory (zhruba ve stejném poměru)
voda
olej/máslo
Postup přípravy:
Omyté jehněčí maso nakrájejte na malé kousky, osmahněte ho krátce na troše oleje nebo másla, podlijte vodou a nechte dusit. Brambory a mrkev oloupejte a omyjte. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle. Brambory, hrášek a mrkev přidejte k masu, dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařené jehněčí maso a zeleninu rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Pomocí vody, kterou jste oddělili, upravte hustotu kašičky tak, aby vyhovovala vašemu dítěti.
Tip:
Připravený pokrm není možno mrazit.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 2.11.2024 v 22:09
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53
Nedá nic do pusy
Poslední příspěvek: 24.7.2024 v 21:42