Rizoto s treskou a se zeleninou
od 8. měsíce
Ingredience:
filé z tresky
cuketa, hrášek, mrkev (popř. další zelenina podle chuti)
2 lžíce rýže
voda
olej/máslo
Postup přípravy:
Cuketu a mrkev oloupejte, omyjte a nakrájejte na drobno. Spolu s hráškem je uvařte do měkka. Filé z tresky omyjte studenou vodou, osušte ubrouskem a poduste na troše másla nebo oleje. Rýži uvařte do měkka. Uvařenou zeleninu s trochou vody rozmačkejte, propasírujte nebo rozmixujte a smíchejte s rýží. Hotové rybí maso rozmačkejte vidličkou (důkladně je přitom prohlédněte, zda neobsahuje kosti) a přimíchejte k rizotu.
Tip:
Ryby patří k potravinám, které nejčastěji vyvolávají alergické reakce u dětí. Pokud váháte, zda rybu kojencům podávat, přečtěte si náš článek Patří ryby do jídelníčku kojenců?
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 5.1.2025 v 13:36
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53